dilluns, 31 de juliol del 2017

Vermuts en acció a Lleida

Anar a fer el vermut un dissabte o un diumenge abans de dinar és una tradició de la nostra cultura que agrada des de sempre i que, en els darrers anys, s'ha tornat a popularitzar. Suposa tota una experiència gratificant, econòmica i un ritual del nostre temps lliure on la calma i la trobada amb un grup d'amics/-gues o familiars, conviu amb la degustació de productes com una bona cerveseta, la "barreja", les escopinyes, les olives, les croquetes i, evidentment, un bon vermut. Us agrada anar a fer el vermut? Si la resposta és afirmativa, us he preparat una petita selecció de llocs "xulos" a Lleida on poder gaudir-ne: tradicionals, emblemàtics i nous. Anem a fer un vermutet?

1- La Casa del Vermut


La Casa del Vermut està situat al carrer del Corregidor Escofet, 14 al barri de Pardinyes. És un local petit amb una terrassa àmplia. Hi podeu anar a fer el vermut, a dinar o a sopar. La seva barra plena de "montaditos" és tota una temptació pels sentits.


La barreja que serveixen, a part de ser boníssima, té una disposició visual peculiar i atractiva. Indiscutiblement, un bon acompanyament pel vermut. 




Telèfon: 973 22 02 30

2. Bar Bodega Blasi




La Bodega Blasi està situada al centre històric de Lleida al carrer Sant Martí, 2. És un lloc emblemàtic de Lleida on anar a menjar esmorzars de forquilla, tapes però sobretot on anar a fer el vermut.  Obren de dilluns a dissabte de 8 a 0 h i diumenges i festius d'11 a 17 h. 





L'últim cop que hi vaig anar, va ser un diumenge de primavera. S'hi estava tan bé, que el que havia de ser només un vermut i una barreja, es va acabar convertint en un vermut-dinar: tot boníssim i molt recomanable.




Telèfon: 973 22 88 17

3.  La Terrasseta dels Vins




La Terrasseta dels Vins està situada també al centre històric de Lleida al carrer Panera, 12. És una terrassa petita, molt acollidora i ideal per a anar a prendre alguna cosa amb els amics o familiars, sopar o anar a fer el vermut. La frondosa vegetació de la "Terrasseta", fa que sigui un oasi de frescor enmig de la ciutat.


Els diumenges a partir de les 12 del migdia, "La Terrasseta dels Vins" ens ofereix "Els Vermuts de la Terrasseta" amb una selecció de tapes per a totes les butxaques. 



Una dels trets distintius d'anar a fer el vermut aquí és que, pel que fa a la barreja, pots triar entre dues opcions: barreja (12€) i barreja de pobre (7€). Aquesta última és una bona manera de gaudir d'aquesta tradicional tapa, sense haver de gastar massa diners. Un grup d'amics i jo vàrem fer una tria de diverses tapes un assolellat dia fa pocs mesos i la veritat és que vàrem quedar ben satisfets. A les imatges de sota podreu veure tot el que vam tastar: calamars a l'andalusa, barreja, barreja de pobre, patates i vermut. Molt recomanable tant per preu com per qualitat. A més, aquell dia el vermut va estar amenitzat pel grup de black music "The Chain Smokers Band". Un combinat perfecte: bona música en directe, amics i vermut.






4.La Gramàtica del Vermut



La Gramàtica del Vermut també es troba situat al centre històric de Lleida, a pocs metres de distància de la Terraseta dels Vins i el Blasi: Plaça dels Gramàtics, 8. De fet, us podríeu confeccionar una "ruta del vermut" pels diferents locals del casc antic de la ciutat. (Però aneu amb compte, que el vermut és traïdor.)



La Gramàtica del Vermut és diferent de la resta perquè ofereix 25 vermuts diferents procedents de Catalunya, Galícia o Itàlia i per tant, el ventall de possibilitats que ofereix és molt més ampli. Durant el mes de febrer vaig escriure una proposta gastronòmica sobre aquest local que podeu rellegir, si voleu en el següent enllaç:
https://silvinaction.blogspot.com.es/2017/02/segona-proposta-gastronomica-la.html 

Telèfon: 973 10 76 84


5. Bar Gilda



No ens farà falta caminar gaire per anar al Bar Gilda, situat al carrer del Rei s/n.  Hi ha molta gent entusiasta del Gilda i altres que no tant, però el que ningú pot negar és que ha revitalitzat l'oci diürn i nocturn a la zona dels Vins de Lleida combinant restauració amb cultura, música i oci d'una manera que ha atret de nou a molta gent a aquest barri de la nostra ciutat. Propostes com el "Vermut torero", o l' "A cau d'orella" entre d'altres, en són dos clars exemples. 

Al Gilda hi podeu anar a fer el vermut, a dinar, a sopar o a fer una copa. El tret més distintiu del Gilda per als diumenges al migdia és, sens dubte, el "Vermouth Torero." Aquests es realitzen un o dos diumenges al mes a la primavera i compten amb música en directe tant de grups locals de diversa tipologia com de djs. L'hora del vermut s'eixampla, ja que aquests esdeveniments se solen iniciar al migdia i finalitzen durant la tarda-vespre del mateix dia.


Com a nota negativa, a vegades es veuen desbordats, doncs hi sol anar molta gent. Per tant, s'ha de tenir en compte i us heu de carregar de paciència per degustar plats com les braves o les seves increïbles croquetes:



















Telèfon- 973 27 20 37

7. Bodega Rovira 



La Bodega Rovira situada al carrer Segrià, 4 és un d'aquells locals amb encant i tradicional on anar a fer el vermut als migdies. La decoració, plena d'ampolles velles, bótes de vi, clauers, etc, hi ajuda. Només entrar, l'olor de les bótes i del vi et transporten a una altra època. És la única bodega autèntica que queda a la nostra ciutat: una petita joia. Aquest establiment petit i singular de la nostra ciutat, manté viu l'esperit d'anar a fer el vermut, el de tota la vida. Us recomano anar a fer el vermut de la casa i la barreja, no us decebrà.






8. "Grans Records" i "Beat, Cafè i Soul"






Segur que molts de vosaltres coneixeu i heu estat a Grans Records i al Beat, Cafè i Soul. Es tracta de dos establiments que aposten clarament per l'oci, la cultura, la música, la cervesa artesana, la gastronomia i són molt actius en organitzar diferents esdeveniments de temàtica diferent, sobretot en cap de setmana. 

Tant al Beat com a Grans Records hi trobareu una manera de fer el vermut diferent. Molts caps de setmana de primavera (i de tardor) ofereixen música en directe, dj's, graellades, etc a l'hora del vermut. Grans Records situat al carrer Alcalde Costa, 11 és una botiga de discos i cerveseria i a poc a poc van ampliant la seva oferta de productes i de propostes. El Beat situat a Doctora Castells, 36, aposta per la modernor, la psicodèlia, el soul en moltes de les seves propostes i l'hora del Vermut dels caps de setmana no podia ser menys. 

                                              ____________________

Hi ha molts altres llocs on podeu anar a fer el vermut. Aquesta petita selecció que us he fet, és només una mostra de la varietat  de propostes que podem gaudir a Lleida. Qui sap? Potser un dia d'aquests ens trobem en aquests o en altres establiments de la nostra ciutat fent el vermutet.

Anar a fer el vermut "mole"!!! Salut!
🍸🍻🍟

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada