dilluns, 1 de maig del 2017

28a Fira de Titelles de Lleida

El mes de maig a Lleida és un mes "canyero", sinònim de moviment, de festa i d'esclat cultural. Iniciem un mes ple d'esdeveniments de diversa tipologia on haurem de pedalar, canviar d'intensitats, ritmes i posicions; i gaudir alhora de la "gran pedalada cultural Lleidatana". El primer ascens al "port de muntanya cultural" s'inicia aquesta setmana, del 5 al 7 de maig, amb la 28a Fira de titelles. Us atreviu a fer el primer cim del mes i millorar el vostre to cultural? Som-hi Lleidatans/-es!

Com molts de vosaltres ja sabeu la  Fira de titelles és tot un esdeveniment i un referent en l'àmbit internacional en les arts escèniques i en el teatre de titelles. Cada any Lleida s'omple d’espectacles en escenaris a l’aire lliure i en espais tancats, públic, professionals i companyies vingudes de tot arreu, que porten les seves motxilles carregades d’objectes, titelles, teatrets, escenografies per explicar-nos històries increïbles, històries tradicionals que perduren de generació en generació, d’altres que ens parlen de temps futurs i que ens fan volar la imaginació a petits i grans. La nostra ciutat esdevé, per uns dies, capital mundial dels titelles.

A continuació trobareu desgranat la programació dels espectacles per a joves i adults. Si voleu veure la programació infantil i familiar podeu llegir la magnífica entrada de Roc en Acció o descarregar-vos el programa complet de la pàgina oficial de la Fira aquí.
DIVENDRES 5 DE MAIG

HORARIS I DURADA
PREU
TIPUS ESPECTACLE
UBICACIÓ
COMPANYIA I ESPECTACLE
17-20 h (15 mins.) Gratuït Sense paraules(JUVENIL) Centre d'Art La Panera KARLA KRACHT & ANDRÉS BELADIEZ -Below nothing
19.30 h (60 mins.) 10,00 € Sense paraules (ADULT) Teatre de l'Escorxador. Sala 2 T&T PRODUCTIONS - HAND STORIES
22 h (60 mins.) 12,00 € Text castellà (ADULT) Teatre Escorxador. Sala 1 INAUGURACIÓ 28A FIRA DE TITELLES.
PLEXUS POLAIRE- CENDRES
23.30 h (50mins.) 6,00 € Sense paraules (Juvenil) Cafè del Teatre de l'Escorxador ZERO EN CONDUCTA. TEATRE GESTUAL I TITELLES- La Dernière Danse de Brigitte



DISSABTE 6 DE MAIG

HORARIS I DURADA
PREU
TIPUS ESPECTACLE
UBICACIÓ
COMPANYIA I ESPECTACLE
11-14 h (15 mins.) Gratuït Sense paraules (JUVENIL) Centre d'Art La Panera KARLA KRACHT & ANDRÉS BELADIEZ -Below nothing
12 h (60 mins.) Gratuït Projecció documental Auditori Biblioteca pública La Tartana Teatro-40 anys.”
13.20 h (30 mins.) 6,00 € Sense paraules (JUVENIL) Sala Municipal d'exposicions de Sant Joan. KIMANI- Cospress
17- 20 h (15mins.) Gratuït Sense paraules (JUVENIL) Centre d'Art La Panera IKARLA KRACHT & ANDRÉS BELADIEZ -Below nothing
18 h (60 mins.) Gratuït Projecció documental Auditori Biblioteca pública La Tartana Teatro-40 anys.”
19 h (40mins.) 6,00 € Text català (Juvenil) Espai Orfeó GUILLEM ALBÀ & CLARA PEYA- PLUJA
19 h (50mins.) 6,00 € Sense paraules (JUVENIL) Aula Municipal de Teatre ZERO EN CONDUCTA. TEATRE GESTUAL I TITELLES- La Dernière Danse de Brigitte
20.30 h (40mins.) 6,00 € Text català (Juvenil) Espai Orfeó GUILLEM ALBÀ & CLARA PEYA- PLUJA
20.30 h (60 mins.) 10,00 € Sense paraules (ADULT) Teatre de l'Escorxador. Sala 2 T&T PRODUCTIONS- HAND STORIES
22.00 h (60 mins.) 10,00 € Text català (ADULT) Teatre Escorxador. Sala 1 LLUÍS DANÉS - SANTA MANDRA-Nàufrags
22 h (40mins.) 6,00 € Text català (Juvenil) Espai Orfeó GUILLEM ALBÀ & CLARA PEYA- PLUJA
23.30 h (25 mins.) 7,00 € Sense paraules (JUVENIL) Cafè del Teatre de l'Escorxador MEN IN COATS- Men in Coats
24 h (2 hores) Gratuït Festa Ponent Roots Cafè del Teatre de l'Escorxador Música amb Ponent Roots.


DIUMENGE 7 DE MAIG

HORARIS I DURADA
PREU
TIPUS ESPECTACLE
UBICACIÓ
COMPANYIA I ESPECTACLE
11-14 h (15 mins.) Gratuït Sense paraules (JUVENIL) Centre d'Art La Panera KARLA KRACHT & ANDRÉS BELADIEZ -Below nothing
12 h (60 mins.) Gratuït Projecció documental Auditori Biblioteca pública La Tartana Teatro-40 anys.”
13.30 h (30 mins.) 6,00 € Sense paraules (JUVENIL) Sala Municipal d'exposicions de Sant Joan. KIMANI- Cospress
17.30 h (40mins.) 6,00 € Text català (Juvenil) Espai Orfeó GUILLEM ALBÀ & CLARA PEYA- PLUJA
19 h (40mins.) 6,00 € Text català (Juvenil) Espai Orfeó GUILLEM ALBÀ & CLARA PEYA- PLUJA
22.30 h (50 mins.) Gratuït Text català (Adult) Cafè del Teatre Escorxador CLOENDA I NIT DE PREMIS- Presentació Cia Campi qui pugui+homenatge a Jordi Bertran.

A part de la programació oficial, la Fira organitza diferents activitats culturals: la Fira del Llibre de les Arts Escèniques, les Fires d’Artesans, exposicions, jornades tècniques, reunions, etc. Aquestes activitats contribueixen a generar un ambient festiu i aconsegueixen que la Fira arribi a més persones.

ACTIVITATS PARAL·LELES de la Fira de titelles


1. TITELLES AL TERRITORI
Per quart any consecutiu, la Fira de Titelles, juntament amb la Diputació de Lleida (Institut d’Estudis Ilerdencs), faran arribar dues actuacions de titelles al territori.

2. TITELLES A LA CIUTAT, EIX DELS TITELLES, TITELLES A LA ZONA ALTA I COMERCIANTS ESCORXADOR
Els comerços de l’Eix Comercial, la Zona Alta i el barri de l’Escorxador, acolliran als seus aparadors titelles fets pels escolars de la ciutat. La Zona Alta, a més acollirà un espectacle el divendres a la tarda i l’Eix Comercial, és el punt on es realitzen diferents actuacions a l’aire lliure en les seves places. 

3. CONCURS FOTOGRÀFIC FIRA DE TITELLES DE LLEIDA 
ARA LLEIDA / INSTAGRAMS’ organitza un any més un Concurs Fotogràfic, coorganitzat amb Ara Lleida i Instagram.

4. COL·LOQUI AMB EL DIRECTOR ARTÍSTIC LLUÍS DANÉS
Després de l’espectacle Nàufrags dirigit per Lluís Danés, es durà a terme un col·loqui amb els assistents per dialogar amb el director de la companyia i endinsar-se en els entreteixits d’aquest projecte teatral. El col·loqui serà moderat per Marta Pallarès i Antonio Gómez

5. LA FIRA S’IMPLICA
La Fira, ja fa anys, va apostar per impulsar el seu vessant social, aprofitant la seva projecció per ajudar i col·laborar amb diferents entitats d’aquestes característiques. Així doncs, segueix col·laborant amb el Banc d’Aliments. Per entrar a veure els espectacles que la Fira de Titelles farà al Pati de l’IEI, caldrà portar, com a mínim, una bossa per família amb aliments de llarga durada (llegums cuits, conserves de peix, oli, llet...) i/o aliments infantils (llet de continuació, cereals infantils i potets). En contraprestació, es podrà assistir a l’espectacle gratuïtament. La capacitat de  l’espai és limitada i només s’hi podrà entrar si es porta un adhesiu que es repartirà una hora abans de començar l’espectacle (màxim 4 adhesius per persona) al mateix espai d’actuació a canvi de la bossa d’aliments. Aposta novament pel Banc de Sang. Tothom que faci una donació de sang podrà obtenir un val del 15% de descompte, bescanviable a l’oficina del Centre de Titelles, per una entrada a un dels espectacles de pagament de la Fira de Titelles. No es farà efectiu directament a la taquilla dels diferents espais d’actuació. Promoció vàlida fins a exhaurir a les entrades.
Un any més la Fira tornarà a dur una actuació a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Com a novetat d’aquesta edició amb la col·laboració de l’entitat la Caixa, la Fira de Titelles farà actuacions  en diferents escoles de la ciutat adreçades a alumnes en risc d’exclusió escolar.

6. ANIMAC A LA FIRA
L’Animac torna a col·laborar amb la Fira, per apropar un cop més, a professionals i públic, curtmetratges en què el teatre de titelles i objectes n’és el protagonista.

7. DISTINCIÓ A LA TRAJECTÒRIA DE TITELLAIRES CATALANS
Per segon any consecutiu, la Fira fa un reconeixement a un titellaire català per la seva llarga i exitosa carrera dins el món dels titelles. Enguany la persona guardonada és Jordi Bertran. En el marc de l’acte de cloenda i lliurament de premis previst per al dia 7 de maig a les 22.30 h, podrem gaudir de l’art que ha passejat pels teatres durant 40 anys.

8. EXPOSICIÓ DE TITELLES I AUTÒMATS DELACIA TARTANA TEATRO 
Es tracta d’una instal·lació que fa un recorregut pels titelles més emblemàtics de la companyia. D’una forma interactiva l’espectador podrà descobrir i moure els titelles únics i originals creats per la companyia durant aquests 40 anys. Hi trobarem autòmats elèctrics i mecànics que, al ritme de la música, ens traslladaran a diferents escenes. Tanmateix, es pot veure el procès de creació d’un titella veient-te les diferents fases en directe. Es convida també a veure els titelles al cinema així que es projectaran dos curts i es mostraran els titelles reals.

9. EXPOSICIÓ VICTORDIMINUTMON
#victordiminutmon és el nom de món que Victor Polo ens presenta a través d’aquesta exposició. Victor Polo, comediant, titellaire, actor i observador amb mirada juganera del món que ens envolta. Jugar amb aquestes petites figures i crear realitats paral·leles és l'objectiu de #victordiminutmon

10. FIRES PARAL·LELES
Dins el marc de la Fira hi seran novament presents la Fira del Llibre de les Arts Escèniques (17a edició), la 4a Fira d’Artesans Familiar, la 14a Fira d’Artesans de Titelles i els Food Trucks de l’Escorxador.

11. PREMIS DRAC D’OR
Aquests premis, iniciats el 1998 i ampliats posteriorment, tenen el propòsit d’impulsar i divulgar els millors treballs dels creadors i de les companyies de teatre de titelles o teatre visual, participants en la Fira de Teatre de Titelles de Lleida. En aquesta 28a edició de la Fira, l’organització ha creat una nova modalitat dels Premis Drac d’Or. Un jurat, format per cinc infants que visionaran tots els espectacles infantils i familiars de Sala, atorgarà Drac d’Or del Jurat Infantil.


VENDA D'ENTRADES

Podeu comprar i/o reservar les entrades anticipades al Centre de Titelles de Lleida. Però no us adormiu, les entrades es solen exhaurir aviat!
Per més informació:
http://www.firatitelles.com/ca/venda_dentrades

ESPAIS DE LA FIRA

Trobareu un planell amb els espais de la fira al següent enllaç:
http://arxiu.titelleslleida.com/28a_firatitelles-espais.pdf

Tenim al davant tres dies per pedalar entre camins de teatre. Deixeu-vos seduir pels eslàloms culturals titellaires! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada